28
Dum, Apr

Eveniment

Parlamentarii brașoveni, primarul George Scripcaru și președinții formațiunilor politice s-au întâlnit în această dimineață la prefectura Brașov. Tema discuțiilor a fost legată de Aeroportul Brașov. Cu toții au fost de acord că proiectul trebuie inclus în masterplanul național de transport și că proiectul trebuie să reprezinte o prioritate.

Întâlnirea a avut loc la Prefectură. Mai bine de o oră, politicienii au discutat despre importanța construirii aeroportului. „ O discuție extrem, extrem de elaborată și de bună, atât din punct de vedere tehnic cât și de perspectivă. Am convingerea că alături de cei de la Agenția de Dezvoltare 7 Centru,  și celelalte instituții guvernamentale se vor implica în realizarea acestui obiectiv ” a declarat prefectul județului Brașov, Marian Rasaliu.

La dezbatere au participat și autoritățile locale. „ Rostul acestei întâlniri de a finaliza ceea ce s-a hotărât la nivelul Agenției de Dezvoltare Centru, ceea ce am hotărât cele șase județe, referitor la includerea acestui proiect în master planul de transport. Aceste demersuri vor fi duse mai departe de colegii noștrii din parlament ” a declarat Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov. „ Nu poți să exiști ca și asemenea infrastructură, dacă nu ești conectat într-un plan, într-o strategie. Demersul pe care l-am făcut la ADR Centru în ultima ședință, exact în asta constă. Proiectul a fost adus din plan județean în plan regional și acum acest organism asta face, trebuie să ducă mai departe proiectul într-un master plan național  ” a completat primarul Municipiului Brașov, George Scripcaru.

Parlamentarii brașoveni prezenți la discuțiile de la Prefectură au fost de acord în unanimitate că proiectul aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav trebuie să ajungă prioritatea numărul unu. „ Vom solicita ca în strategia națională de transporturi, construirea aeroportului de la Brașov să devină prioritară. Sigur, finanțarea acesteia, că va fi din fonduri europene, că va fi din fonduri de la bugetul de stat sau din fonduri private, rămâne o opțiune care se va decide de către Consiliul județean, de cei care vor fi titularii investiției ” a declarat Roxana Mânzatu, deputat PSD

Proiectul aeroportului de la Brașov va fi susținut și de celelalte județe care fac parte din Regiunea de Dezvoltare 7 Centru.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: