28
Dum, Apr

sursa foto: bucurestifm.ro

Eveniment

Între orele 10:30 și 11:30 va fi pichetat Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, iar între 11:30 şi 12:30, Ministerul Sănătăţii. Serviciile de Ambulanţă au declanşat o acţiune de protest la nivel naţional pe perioadă nedeterminată. 

Sindicaliştii cer stoparea diminuării veniturilor lunare ale personalului din sistemul sanitar, respectiv din serviciile de ambulanţă, de la 1 ianuarie 2018, în urma aplicării Regulamentului de sporuri conform proiectului elaborat de Ministerul Sănătăţii în baza prevederilor Legii 153/2017. Ei spun că veniturile le sunt diminuate în condiţiile în care vor pierde tichetele de masă, de la 1 ianuarie 2018 și până la 1 decembrie anul viitor şi vor pierde sau le vor fi reduse procentele de sporuri pentru condiţii de muncă deosebit de periculoase. De asemenea, ei reclamă starea parcului de ambulanţe, dar şi lipsa de personal.

De asemenea, reprezentanţii Federaţiei Ambulanţa cer renunţarea la măsura de a transfera taxele sociale de la angajator la angajat, anunță News.ro.

 

Sindicaliştii s-au întâlnit cu premierul Mihai Tudose, în încercarea de a soluţiona revendicările, însă în urma discuţiilor au decis să continue protestele.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: