17
Vin, Mai

Eveniment

134 de ani de amintiri și povești cu munțomani. Atât a trecut de când pe creasta Muntelui Postăvarul a fost construită cabana cu același nume. Construcția a durat doi ani și a fost finalizată în 1883. De atunci, refugiul din vârful muntelui a fost un adevărat colț de recreere pentru turiști.

Sectiunea brasoveana a SKV a construit si marcat două drumuri pe Postavarul: „Drumul roşu“, care porneste de la actuala „Capra Neagra“ şi „Drumul albastru“. La acestea s-a adăugat  prima cabana pe Postavarul, construita in intervalul 2 aprilie 1881 – 7 octombrie 1883.

Cabana s-a numit initial Schulerhütte – Cabana Schuler, dupa numele sasesc al Postăvarului. Cabana a fost extinsa in 1891! Este cel mai vechi adapost montan in functiune din tara. In 1903 a fost construit asa numitul Pavilion, iar în 1907 o anexa gospodareasca. In Poiana Brasov, la vremea aceea nu exista nicio casa locuita permanentă. Terenurile apartineau fie orasului, fie unor persoane particulare, fie unor institutii. Doar turismul şi schiul au animat acest colt de natura, a carui peisaj s-a schimbat complet intr-un sfert de secol.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: