17
Vin, Mai

sursa foto: eskape.ro

Eveniment

Ministrul Turismului va propune în coaliţia de guvernare o nouă taxă hotelieră naţională pentru turişti, la cererea patronatelor.

Solicitarea a fost făcută în cadrul unei dezbateri pe tema proiectului Legii turismului. Practic, se cere extinderea la nivel naţional a unei taxe hoteliere care acum este opţională la nivelul autorităţilor locale.

În replică, ministrul Turismului, Mircea Dobre, a arătat că nu şi-a propus instituirea de noi taxe, dar va face această propunere în coaliţia aflată la guvernare.

Totodată, Dragoş Anastasiu, membru al Asociaţiei Patronale a Agenţiilor de Turism din România, a susținut că aceasta nu ar fi o taxă nouă, ci este vorba despre transformarea unei taxe care există deja, opţional, la nivelul autorităţilor locale, într-o taxă obligatorie la nivel naţional. 

 

"Cu menţiunea ca banii să fie folosiţi în parteneriate public-private la nivel local, zonal şi naţional, aceasta este condiţia. Dacă nu precizaţi asta, lăsaţi banii oamenilor, pentru că, decât să stea în conturile primăriilor, mai bine stau la oameni", a afirmat Anastasiu, potrivit capital.ro. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: