27
Sâm, Apr

Cronicarul german Paula Schneider (în stânga)

Eveniment

Brașovul va deveni și mai cunoscut în Germania și în țările Europei de Est. Scriitoarea germană Paula Schneider va realiza în următoarele cinci luni o cronică amplă despre viața germanilor din județul nostru.

Însă, va scrie și despre tradițiile zonei noastre. Autoarea a primit titlul de Cronicarul Orașului în anul 2017, oferit de Forumul Cultural pentru Europa de Est. 

Anul acesta s-a organizat cea de-a noua ediție a concursului. Premiul cel mare a fost câștigat în premieră de un oraș din România. Până în luna octombrie, Paula Schneider va călători prin tot județul și va posta imagini, impresii, întâmplări, despre nemții din Brașov, dar și despre localnici. Acestea vor ajunge mai întâi pe blogul personal. La final, totul va fi cuprins într-o cronică amplă de promovare a Brașovului. 

Paula Schneider s-a născut în urmă cu 41 de ani în orașul german Leipzig. A copilărit la Berlin și a absolvit cursurile universitare la Institutul German de Literatură. Din 2007 a scris texte pentru documentare și teatru radiofonic. 

Bursa de cronicar are rolul de a face cunoscut publicului larg moștenirea culturală a germanilor din acele regiuni ale Europei Centrale și de Est unde încă mai trăiesc comunități de nemți. În județul Brașov sunt peste 3.000 de germani. 

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: