23
Mar, Apr

gandul.info

Eveniment

     Caz revoltător la Spitalul din Făgăraș. O femeie a murit după ce a fost externată după patru zile cu diagnosticul "durere". Pacienta a venit la spital cu dureri abdominale puternice, a fost examinată timp de câteva zile și trimisă acasă, unde a murit de ulcer perforat. Parchetul Făgăraș a deschis un dosar în acest caz, informează B1 TV.

     Anișoara Popescu a ajuns la Spitalul din Făgăraș pe 19 iulie, cu dureri cumplite de stomac. Chirurgul care a preluat-o, i-a făcut mai multe analize de sânge, dar și un test care a indicat că pacienta nu are sângerări în sistemul digestiv. I-a administrat apoi calmante până când femeia s-a simțit mai bine, apoi, fără alte investigații, a externat-o.

Pe biletul de externare scria în dreptul diagnosticului "durere". Trimisă acasă, femeia s-a chinuit alte șase zile, apoi a ajuns cu ambulanța la un spital din Brașov, unde medicii și-au dat seama că era în stare foarte gravă. Deși medicii din Brașov au luptat timp de două săptămâni s-o țină în viață, organismul femeii a cedat. După înmormântare, soțul pacientei a cerut explicații medicului de la Făgăraș, dar acesta a refuzat orice discuție, acuză omul. Așa că acesta a depus plângeri la Colegiul medicilor și la procuratură.

Potrivit presei centrale, conducerea spitalului îl apără pe doctorul acuzat și susține că acesta și-a făcut datoria, dar că boala a apărut brusc după ce femeia a ieșit din spital: ”probabil că simptomatologia clinică, investigațiile de laborator, testele specifice nu au dus spre o afecțiune de acest fel. Fiind șase zile probabil cu automedicație acasă, perioada de șase zile este necunoscută pentru noi”.

Alți medici spun însă că, pentru diagnosticarea corectă, ulcerul nu poate fi exclus doar pe baza testului Adler și că femeii ar fi trebuit să i se facă mai multe investigații.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: