27
Sâm, Apr

sursă foto: P.S.D. Brașov

Eveniment

În luna aprilie 2023, Primăria Brașov anunța cu mândrie un proiect de reparații pentru  123 de străzi din Municipiul Brașov.

"În momentul respectiv am pus o întrebare pertinentă administrației Coliban - ce se întâmplă cu celelalte 622 de străzi ale orașului? Este evident că doar 18% din străzile din Brașov vor beneficia de aceste lucrări, iar acest lucru pune serioase semne de întrebare cu privire la echitatea cheltuirii banilor publici și desemnarea priorităților în administrarea Brașovului.

În septembrie 2023, după 5 luni de la debutul campaniei de asfaltare realitatea ne arată o altă problemă majoră. Anumite tronsoane de străzi din Brașov au fost asfaltate în ciuda faptului că nu necesitau nicio intervenție de reabilitare. Este, cu siguranță, o situație îngrijorătoare și, în acest context, amintesc de străzile Independenței, Griviței în zona pasajului Fartec, Egalității și Calea București în zona de la intersecția cu strada Poienelor, care au fost incluse în acest proces fără nicio justificare evidentă.

În contrast, există numeroase străzi, cum ar fi cele din Cartierul Florilor, care au fost complet ignorate. Menționez că și pe străzile respective locuiesc brașoveni ce plătesc taxe și impozite către Primăria Brașov. În plus, calitatea serviciilor lasă de dorit, asfaltarea în jurul gurilor de canal fiind aceeași mare problemă imposibil de rezolvat de către administrația Coliban. Un exemplu notoriu este pe Bulevardul 13 Decembrie, unde în mod repetat, în ciuda deselor reparații, problema gurilor de canal nu este rezolvată.

Mai mult decât atât, starea trotuarelor este una alarmantă, cu gropi, crăpături și denivelări care pun în pericol pietonii. Bordurile sparte sau lipsa acestora agravează situația și fac dificilă viața pietonilor.

În ciuda acestui heirupism electoral evident, există în Municipiul Brașov o serie de străzi neasfaltate. Și aici vorbim de mai multe străzi, printre care străzile Aron Pumnul și Căliman.

În concluzie, administrația USR a Brașovului dă dovadă de amatorism în ceea ce privește infrastructura municipiului. Coliban toarnă asfalt peste asfalt acolo unde nu era nevoie de asfalt nou. În schimb sunt ignorate străzile care chiar necesită reparații sau asfaltare. Este responsabilitatea noastră, ca cetățeni, să cerem transparență și să ne asigurăm că resursele publice sunt folosite eficient în beneficiul întregii comunități.

Este evident faptul că Allen Coliban NU are capacitatea de a administra Brașovul. Coliban a intrat în campanie electorală și în loc să se ocupe de administrarea Brașovului, denigrează, atacă și manipulează cu scopul de a ascunde propria INCOMPETENȚĂ. În plus, face ceea ce știe cel mai bine, găsește explicații și dă vina pe alte persoane sau instituții", Lucian Pătrașcu, Președintele Organizației Municipale a PSD Brașov.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: