26
Vin, Apr

sursă foto: gorjexpress.ro

Eveniment

În arest pentru săvârsirea infracțiunii de ”violență în familie”.

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Codlea efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “violență în familie”.

În fapt, la data de 28 noiembrie 2022, polițiștii au fost sesizați de către o femeie din municipiul Brașov, județul Brașov, cu privire la faptul că ar fi fost victima unei violențe în familie.

Din cercetările efectuate în cauză, a reieșit faptul că, în data de 28.11.2022, pe fondul unor discuții în contradictoriu, ce ar fi avut loc pe o stradă din mun Codlea, femeia reclamantă ar fi fost agresată fizic de către concubinul său, în vârstă de 37 de ani.

Astfel, în conformitate cu prevederile legale și examinând actele medicale eliberate persoanei vătămate, polițiștii au dispus continuarea cercetărilor pentru săvârșirea infracțiunii de ”violență în familie”, faptă prevăzută și pedepsită de Codul Penal. iar în urma completării formularului de evaluare a riscului persoana vătamată a refuzat emiterea ordinului de protecție.

Întrucât probatoriul existent indica un risc iminent față de persoana vătămată, pe numele bărbatului suspect de săvârșirea infracțiunii a fost emisă o ordonanță de reținere pentru o perioadă de 24 de ore, ulterior acesta fiind prezentat judecatorului de drepturi si libertăți din cadrul Judecătoriei Brașov, cu propunere de arestare preventivă, ocazie cu care instanța a dispus, arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 30 zile.

Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei, informează I.P.J. Brașov.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: