03
Vin, Mai

Eveniment

Creșterea natalității, pe lista de priorități a guvernanților.

Premierul Nicolae Ciucă, președintele Camerei Deputaților - Marcel Ciolacu și vicepremierul Kelemen Hunor au participat, marți, la semnarea ordinului comun privind aprobarea Normelor de aplicare a „Programului social de interes național de susținere a cuplurilor și a persoanelor singure, pentru creșterea natalității”.

România ar putea intra în cea mai gravă criză demografică. Populația îmbătrânește, iar natalitatea a scăzut dramatic în ultimii ani. La Guvern sunt anunțate măsuri pentru ca populația României să nu dispară. 

Prin acest proiect, cei care își doresc vor putea să beneficieze de sprijin pentru procedurile in vitro. Este un lucru pe care noi l-am susținut și acum este o chestiune de timp până ce va fi reglementată măsura.

Am luat decizia și a începe procesul de construire a creșelor pe întreg teritoriul țării. Discutăm despre mai multe programe pe care le vom pune în practică”, a spus Nicolae Ciucă în discursul său.

Aș vrea să o felicit pe doamna ministru pentru colaborarea foarte bună între cele două ministere. Doamna Gabriela Firea a început să ne facă program, să ne cheme pe toți trei la programele pe care ni le-am asumat în cadrul coaliției. Mă bucur să văd că îndeplinim acest plan. În UE există o scădere drastică a natalității. Nu putem vorbi despre viitor și dezvoltare sustenabilă dacă nu avem grijă la natalitate. Ne vom implica în continuare”, a spus Marcel Ciolacu.

Ne-am gândit să extindem programul de la nivelul Capitalei, în urma căruia s-au născut peste 500 de copii. Infertilitatea nu este un moft, este o situație care să ne dea de gândit. Începând din 5 decembrie se pot depune cererile online, la adresa This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., iar aplicarea va fi imediată pentru a nu aștepta prea mult”, a spus Gabriela Firea.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: