13
Sâm, Aug

sursă foto: Primăria Brașov

Eveniment

Astăzi s-a anunțat semnarea cu SC Valdek Impex SRL a contractului subsecvent pentru reparații străzi - lotul 1.

În acest lot sunt cuprinse străzile din cartierele Scriitorilor, Florilor, Craiter, Triaj, Tractorul, Bartolomeu, Blumăna, Stupini, precum și străzile cuprinse în zona Griviței - Mircea Cel Bătrân - Aurel Vlaicu -13 Decembrie și cele cuprinse în zona 13 Decembrie – Victoriei – Hărmanului – Gării. Valoarea acestui contract, valabil până în data de 31 decembrie 2022, este de 15, 5 milioane de lei.

Valdek Impex este cea de a treia firmă din acordul cadru pe care municipalitatea l-a semnat în 2019 pentru o perioadă de 4 ani. Decizia de a semna contractul subsecvent cu această companie a fost luată după ce, la începutul anului, firma Eurostrada a refuzat să semneze contractul subsecvent, iar cea de a două firmă din acordul cadru, Morani Impex, cu care primăria a semnat contractul subsecvent în luna mai, a solicitat denunțarea acestuia în luna iunie.

După ce Valdek Impex va depune garanția de bună execuție și va prezenta planurile pentru managementul de trafic pe străzile cuprinse în programul de reparații străzi, din luna iulie încep lucrările de reparații.

Primele străzi din Lotul 1 pe care se va interveni sunt: Brândușelor (tronsonul cuprins între Alexandru Vlahuță și Zizinului; tronsonul din Florilor a fost reabilitat de Morani Impex), reabilitare carosabil și trotuare; Iasomiei și Ovidiu  - carosabil și trotuare; Buzești, Grigore Ureche, Lanurilor, Agricultorilor - carosabil și str. Ghe. Doja – trotuare; str. Nicolae Labiș – carosabil; Crinului, Lalelelor, Salviei, Lămâiței – zona pasajului Zizin și Micșunelelor – reabilitare carosabil și trotuare; str. Brândușelor 92 – 96, în spate la ITC, carosabil și trotuare.

Pe lotul II, asocierea dintre SC Recon SA și SC RS Activ continuă lucrările de reparații; astăzi se lucrează la reparații cu decapare mecanizată pe str. Carierei, la amenajarea de alei în cartierul Noua, precum și lucrări de reparații și întreținere pe străzile Mică și Memorandului.

Lucrările de întreținere și reparații străzi sunt împărțite în două loturi, astfel:

Lotul I, SC Valdek Impex:

- Străzile din partea nordică, delimitate de str. Zizinului, Toamnei, M. Kogălniceanu, Iuliu Maniu (sector Hidromecanica - str. Al.I.Cuza), str. Al. I. Cuza, Avram Iancu, str. Stadionului (sector str. Avram Iancu - str. Lungă), Calea Făgărașului.

În Lotul I se includ toate elementele geometrice ale străzilor Zizinului, Toamnei, M. Kogălniceanu, inclusiv intersecțiile.

Lotul II, asocierea dintre SC Recon SA și SC RS Activ:

- Străzile din partea sudică, delimitate de str. Zizinului, Toamnei, Kogălniceanu, Iuliu Maniu (sector Hidromecanica - Al. I. Cuza), Al. I. Cuza, Avram Iancu, Stadionului (sector Avram Iancu - str. Lungă), Calea Făgărașului.

În Lotul II se includ toate elementele geometrice ale străzilor: Iuliu Maniu (sector Hidromecanica - str. Al. I. Cuza), str. Al. I. Cuza, Avram Iancu, Stadionului (sector str. Avram Iancu - str. Lungă), Calea Făgărașului, inclusiv intersecțiile.

Toate informațiile legate de lucrările de reparații străzi pot fi consultate pe site-ul dedicat lucrărilor primăriei, https://abc.brasovcity.ro/asfalt.

Sursa: Primăria Brașov

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: