26
Vin, Apr

Eveniment

Pe 18 iunie a avut loc la Cheile Grădiștei Fundata cea de-a 11-a ediție DHL Carpathian Marathon.

În cadrul evenimentului au fost prezente personalități din lumea sportului și nu numai: Constantina Diță, campioană olimpică la maraton, a parcurs distanța de 21 de km, ocupând locul 1 la categoria feminin; Alexandru Corneschi, cel mai rapid maratonist român, a alergat în cadrul unei ștafete mixte și împreună cu coechipierii a obținut cel mai bun timp din cadrul concursului la categoria ștafetă semimaraton, Dragoș Bucurenci a alergat într-o echipă de ștafetă, alături de Radu Vâlcan și Alex Ciocan, clasându-se pe podium. Roxana Ciuhulescu a luat și ea startul și a fost alături pentru a susține alergătorii mari și mici.

Pentru a șasea ediție consecutiv, taxele de participare sunt donate către Comitetul Paralimpic Român, pentru a contribui la pregătirea sportivilor pentru competițiile viitoare, inclusiv Jocurile Paralimpice Paris 2024. Cu prilejul evenimentului s-a organizat și Ziua Sportului Paralimpic, în cadrul căreia s-au desfășurat diverse ateliere și au fost alături de participanți mai mulți sportivi paralimpici din lotul României, inclusiv Ciprian Anton, Vicepreședintele Comitetului Paralimpic Român și Alexandru Bologa, singurul judokan nevăzător din România, locul 1 mondial la categoria -60 kg și dublu laureat cu bronz olimpic.

Au fost 1400 de participanți înscriși, inclusiv 300 de copii, maratonul având și participare internațională: alergători din Bulgaria, Croația, Estonia, Canada, Franța, Germania, Irlanda, Italia, Lituania, Luxembourg, Olanda, Slovacia, Marea Britanie și SUA.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: