26
Dum, Iun

sursă foto: stiridecluj.ro

Eveniment

Legea prin care se extind categoriile de persoane care beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu doi ani, fără penalizare, a fost promulgată, vineri, de către președintele Klaus Iohannis.

Legea are ca obiect de reglementare extinderea categoriilor de persoane care beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare și pentru persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zone afectate de poluare, precum şi pe o rază de 8 km în jurul acestora.

Beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani fără penalizare – persoanele care au locuit în zonele afectate de poluare din cauza extracţiei cărbunelui, a şisturilor bituminoase, din cauza preparării minereurilor de uraniu, feroase şi neferoase, a minereurilor radio-active, cianurilor, pulberilor metalice şi / sau de cocs metalurgic, a prelucrării ţiţeiului sulfuros, desulfurării benzinei, a distilării ţiţeiului.

Condiția e ca acestea să fi locuit cel puţin 30 de ani în astfel de zone aflate pe o rază de 8 kilometri de situl contaminat. Printre localitățile aflate într-o astfel de situație se numără Baia Mare, Călăraşi, Copşa Mică, Drobeta-Turnu Severin, Slatina, Târgu Mureş, Târnăveni, Turnu Măgurele, Baia de Arieş, Roşia Montană, Băiţa, Tichileşti, Câmpia Turzii, Motru, Plopşoru, Roşia de Amaradia, Rovinari, Deva, Hunedoara, Lupeni, Orăştie, Petrila si Petroşani.

 

 

 

Sursa: realitatea.net


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: