26
Vin, Apr

sursa foto: digisport.ro

Eveniment

Sârbul are încă emoţii cu privire la rămânerea în Australia.

Tragerea la sorți pentru ediția din acest an a Australian Open a fost amânată cu aproximativ o oră, probabil în aşteptarea unei decizii finale în cazul Djokovic, dar cum aceasta nu a venit sârbul a fost inclus pe tablou şi şi-a aflat adversarii de la primul Grand Slam al anului.

Transmisiunea în direct a extragerii a fost publicată pe site-ul oficial al Australian Open, dar s-a oprit după 10 minute. Potrivit unor publicaţii australiene, întârzierea tragerii la sorți a fost cauzată de faptul că încă nu este clar dacă Djokovic va participa  sau nu la turneu.

După discursul primului ministru al Australiei, Scott Morrison, pe care o puteți urmări aici , la aproximativ o jumătate de oră, în jurul orei 6.15, a început şi tragerea, iar Djokovic a aflat că în primul tur va avea un adversar tot din Serbia. În ceea ce priveşte discursul lui Morrison, deși mulți se așteptau ca acesta să ofere informații noi despre cazul lui Novak, acest lucru nu s-a întâmplat. Prim-ministrul s-a ocupat de problema coronavirusului, iar totul s-a rezumat la o poveste generală despre Australia însăși, cetățenii săi, obligațiile și drepturile lor în perioada următoare.

Totuși, a fost întrebat despre situația cu Novak, dar Morrison nu a avut prea multe de spus. „Ministrul Hawke (n.r – ministrul Imigraţiei) va face o declarație”, a răspuns premierul.

În aceste condiţii, Novak Djokovic îl va avea ca adversar pe compatriotul său Miomir Kecmanovic în primul tur la Openul Australiei, conform tragerii la sorţi efectuate joi, cu condiţia să nu fie expulzat din Australia.

Între timp, şi autorităţile spaniole au dechis o anchetă privind modul în care liderul ATP a intrat în statul iberic, la finalul anului trecut.

Jurnalistul de tenis Ben Rothenberg de la New York Times a dezvăluit că reglementările spaniole stipulează că „turiştii nevaccinaţi” nu au voie să intre în ţară şi că Djokovici ar fi trebui să demonstreze că munca lui este „esenţială” pentru a intra.

Un alt reporter de tenis, Gaspar Ribeiro Lanca, a postat pe Twitter următorul mesaj: „Veşti de ultimă oră: Cope anunţă că guvernul spaniol investighează acum dacă Novak Djokovici, nevaccinat, a intrat ilegal în ţară, la sfârşitul lunii decembrie. Din 20 septembrie, cetăţenii din Serbia au nevoie de un certificat de vaccinare SAU de o scutire specială pentru a intra pe teritoriul spaniol, dar până acum autorităţile spun că nu au primit nicio cerere de la Djokovici”.

Cope scrie că Djokovici a fost la Belgrad cel puţin între 14 şi 25 decembrie şi că a călătorit ulterior la Marbella în 31 decembrie şi pe 2 şi 3 ianuarie, pentru a se antrena, nu pentru o „muncă necesară” sau pentru participarea la „evenimente sportive de nivel înalt”.

Cert este că Djokovici nu a cerut nicio permisiune specială nici Ambasadei Spaniei la Belgrad, nici Ministerului Afacerilor Externe.

La sfârşitul lunii decembrie şi începutul lunii ianuarie, Academia de Tenis Soto, cu sediul în Sotogrande din Spania, a încărcat mai multe videoclipuri pe pagina oficială de Twitter care arată că Djokovici se antrena acolo.

Pe 4 ianuarie, site-ul Tennis Head a scris: „Djokovici încă se antrenează la Marbella, Spania, pe aceeaşi suprafaţă şi cu mingile oficiale pentru Australian Open”.

Marbella se află la aproximativ 45 de minute de mers cu maşina de Sotogrande. Djokovici poate fi în regulă dacă este considerat rezident al Spaniei.

Sârbul şi-a cumpărat o casă în Marbella, pe coasta de sud a Spaniei, în 2020, mutându-se de la reşedinţa sa anterioară din Monte Carlo, de pe Riviera Franceză, potrivit romaniatv.net.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: