18
Mie, Mai

sursa foto: rfi.ro

Eveniment

Preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, a murit la vârsta de 65 de ani.

Anunțul a fost făcut pe Twitter de purtătorul de cuvânt al său, Roberto Cuillo.

David Sassoli a murit la vârsta de 65 de ani. Președintele Parlamentului European a încetat din viață în această noapte, din cauza unei complicații grave cauzate de o disfuncţie a sistemului imunitar, scrie Corriere Della Sera

"Președintele Parlamentului European, David Sassoli, s-a stins din viață la 1.15 a.m., pe 11 ianuarie, la spitalul din Aviano, Italia, unde a fost internat", a scris purtătorul de cuvânt al său, Roberto Cuillo, pe Twitter.

Politicianul social-democrat era internat în Italia din 26 decembrie "din cauza unei complicaţii grave cauzate de o disfuncţie a sistemului imunitar", după cum anunța Roberto Cuillo.

Cuillo a precizat că locul şi data la care vor avea loc funeraliile vor fi comunicate în următoarele ore.

Ultimul mesaj postat pe Twitter de David Sassoli

Ieri dimineață, președintele Parlamentului European își exprimase condoleanțele pentru moartea Silviei Tortora, fiica cea mare a lui Enzo Tortora, director adjunct al televiziunii Tg La7. 

În septembrie 2021, David Sassoli a fost internat într-un spital din Strasbourg, din cauza unei forme severe de pneumonie. Timp de două luni, David Sassoli nu şi-a putut îndeplini atribuţiile.

David Sassoli anunțase că nu va candida pentru un nou mandat de preşedinte al Parlamentului European

David Sassoli, în vârstă de 65 de ani, a anunţat la începutul lunii decembrie că nu va candida pentru un nou mandat de preşedinte al Parlamentului European.

Fost jurnalist şi prezentator de ştiri TV în Italia, David Sassoli a fost ales pentru prima dată europarlamentar în 2009. El a devenit preşedinte al Parlamentului European în 2019, în cadrul unui acord mai amplu între cele mai mari familii politice europene cu privire la funcţiile de top din principalele instituţii ale Uniunii Europene.

David Sassoli a fost ales la finalul a două runde de vot, după ce favoritul Manfred Weber s-a retras din cursă. Alegerea noului preşedinte al Parlamentului European urmează să aibă loc în ianuarie, potrivit observatornews.ro.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: