27
Sâm, Apr

Eveniment

Deputatul PSD Marian Rasaliu consideră că agricultura trebuie să redevină un adevărat motor de creștere economică.

Conceptul” Cumpără Românește!” trebuie dezvoltat cât mai mult pentru ca populația să aibă acces la alimente sănătoase, de încredere, produse în România.

”Agricultura a fost și va rămâne un veritabil motor de creștere economică care trebuie alimentat și susținut corespunzător, mai ales în această perioadă pandemică. România nu are nevoie, sub nicio formă, de o criză alimentară. 

Este vital să fie relansate programele de sprijin menite să asigure românilor mai multă hrană sănătoasă, produsă de fermierii și firmele românești. De anul viitor se reia sprijinul acordat legumicultorilor pentru programul ”Tomata” și vor fi lansate și alte programe menite să sprijine producția legumelor autohtone deficitare pe piață. Românii s-au săturat să cumpere doar fructe și legume de import, de multe ori fără gust și pline de chimicale de pe rafturile magazinelor.  Conceptul” Cumpără Românește!” trebuie dezvoltat cât mai mult pentru ca populația să aibă acces la alimente sănătoase, de încredere, produse în România. Legumicultorii și fermierii își vor putea vinde produsele, recoltele lor nu vor mai putrezi pe câmp. Se vor dezvolta și prospera IMM-urile din zona agro-industrială, oamenii vor avea locuri de muncă. Se vor asigura venituri în plus la bugetul statului.

De ce să cumpărăm produse importate și să sprijinim practic locurile de muncă din străinătate?

Să nu uităm că deficitul comercial agroalimentar al țării noastre a înregistrat un nou record negativ. În primul semestru al acestui an, deficitul României cu produse agroalimentare a crescut cu 31% față de anul precedent, depășind 1,27 miliarde de euro. Este grav că România nu mai produce suficiente legume și fructe pentru piața internă. Anul trecut producția a coborât la cel mai mic nivel din 2014, iar deficitul a fost peste 1 miliard de euro, potrivit Eurostat.

A scăzut producția de cartofi, roșii, castraveți, fasole, ceapă, etc. în condițiile în care România are unul dintre cele mai ridicate potențiale agricole din UE. Fără sprijin, agricultorii români nu pot fi competitivi, astfel că pe masa românilor ajung preponderent produse din import.

Revenirea la normalitate a României este un proces complex, amplu, dar PSD are profesioniști și pachete de măsuri pentru domeniile vitale. Vă îndemn să aveți încredere, să nu vă pierdeți speranța. Este momentul să le demonstrăm românilor că pot avea o guvernare care să lucreze, într-adevăr, pentru ei.” a declarat parlamentarul.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: