26
Mie, Ian

sursa foto: mediafax.ro

Eveniment

Ședință de urgență la Guvern.

Premierul Nicolae Ciucă a convocat toți miniștrii în condițiile în care tulpina africană de coronavirus, Omicron, se apropie de România. Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că România va trimite un avion pentru a îi repatria pe cei 36 de sportivi români blocați în Africa de Sud.

România trimite o aeronavă TAROM pentru a aduce în țară românii blocați în Africa de Sud. Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că aeronava Tarom va zbura la Praetorian pentru a îi prelua pe cei 36 de cetăţeni români care sunt blocaţi în Africa de Sud, în contextul apariţiei noii tulpini a coronavirusului – Omicron.

Nicolae Ciucă a precizat că în aeronavă mai sunt 50-55 de locuri libere disponibile şi că ar putea prelua şi alţi cetăţeni străini blocaţi care doresc să se întoarcă în ţările de provenienţă, prin Mecanismul de Protecţia Civilă Europeană.

A apărut acea problemă privind cetăţenii români, o echipa de rugby din Baia Mare blocată în Africa de Sud. Mai sunt alți 4 cetățeni români blocați în Africa de Sud și care trebuie să se întoarcă acasă. Am discutat cu ministrul Rafila și este nevoie să localizăm atenția pe prevenție și pe capacitatea de secvențiere pe care o avem și am stabilit măsurile pentru identificarea virusului Omicron în țara noastră.

În ceea ce privește cetățenii romani din Africa de Sud am avut o coordonare cu MAE și cu Ministerul Transporturilor cu Departamentul pentru Situații Urgență și au fost identificate soluțiile pe care le vom lua pentru a determina o decizie pe care o vom lua azi în ședința de Guvern.

Am rezervat la Tarom o aeronavă care va zbura la Pretoria si va prelua cetățenii români. În aeronavă vor mai fi 150 locuri libere, oferim această capacitate și celorlalte țări europene care nu au reușit să extragă cetățeni din Africa de Sud. Este normal să luăm astfel de decizii pentru că cetățenii așteapă aceste decizii de la noi, asta e datoria noastră și, nu în ultimul rând, ținând cont că vom sărbători Ziua Națională, va fi o bucurie pentru toți cei departe de țară, să facem în așa fel încât să simțim împreună românește”, a declarat premierul Nicolae Ciucă la începutul ședinței de Guvern, la Palatul Victoria.„


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: