27
Sâm, Apr

sursa foto: digi24.ro

Eveniment

Ziua internaţională a tigrului se celebrează în fiecare an la 29 iulie şi este menită să atragă atenţia asupra populaţiei de tigri aflată în scădere.

În 2010, în cadrul summit-ului dedicat tigrului, care a avut loc la Sankt Petersburg, ziua de 29 iulie a fost stabilită ca Zi internaţională a tigrului.

Ziua internaţională a tigrului este sărbătorită și în acest an la Grădina Zoologică din Braşov, unde se află mai multe exemplare de tigru, care au reprezentat, încă de la apariţia lor în cadrul instituţiei, una dintre cele mai mari atracţii. Cu prilejul acestei zile, sunt organizate o serie de activităţi menite să atragă atenţia publicului asupra problemei dispariţiei tigrilor.

Grădina Zoologică Braşov va invită să celebrăm împreună acesta zi, să ne deschidem inima şi mintea pentru diversitatea magnifică a vieţii sălbatice, să înţelegem importanţa protejării faunei sălbatice, să devenim mai atenţi la tot ce ne înconjoară.

ACTIVITĂȚI:

Ora 10.30 – 12.00 Bine ați venit la ziua tigrilor! Musafiri! Cadouri! Surprize!

Vom pregăti împreună cu copii, “Cadouri delicioase”! Vor fi aduse în prealabil cutiile de cadouri, gata aranjate cu hârtia colorată de împachetat, banda scoci, cariocile, frunze uscate, carne.

Împreună vom pregăti cadourile, apoi vom merge la țarcul tigrilor, să le dăruim

Să ne bucurăm și să le cântăm La mulți ani!

Ora 13.00 – 14.00, Tigrii și copiii!” (3 – 10 ani – activitate creativă)

Desen cu creioane colorate și/sau desen pe asfalt.

Ora 15.00 – 16.00, Unde Locuiesc Tigrii?” (10 – 99 ani - joc interactiv)

Habitat și specii de tigri, Comportamente și adaptări ale tigrului, Conservarea tigrilor.

Ne vom juca, vom povesti şi vom afla multitudinea de motivele care există în favoarea protejării tigrilor şi a savanei Africane. Trebuie să învățăm noi și să-i învățăm și pe alții, să protejeze natura, în special pădurile, care ne asigură viața pe pământ.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: