26
Vin, Apr

BrasovTV.com

Eveniment

UPDATE

Doi funcționari publici din Săcele au fost reținuți pentru 24 de ore sub acuzațiile de luare de mită în formă continuată, fals intelectual în formă continuată” şi abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată. Din materialul probatoriu a rezultat că

unul dintre suspecți, funcţionar public cu atribuţii în pontarea orelor de muncă în folosul comunităţii efectuate de persoanele care beneficiază de asistenţă socială în Săcele, singur sau la instigarea celuilalt suspect a primit bani sau alte foloase de la mai multe persoane după care a atestat în mod fals efectuarea de către acele persoane a orelor de muncă în folosul comunităţii, necesare obţinerii ajutorului social. Li s-a determinat acestora, astfel, un folos patrimonial necuvenit, reprezentat de plata lunară a ajutorului social. Inculpații beneficiază de prezumția de nevinovăție până când magistrații vor emite sentințe definitive.    

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice şi Poliţiei municipiului Săcele efectuează trei percheziţii domiciliare pe raza municipiului Săcele, într-o cauză având ca obiect săvârşirea unor infracţiuni de corupţie vizând stabilirea şi plata ajutoarelor sociale acordate unor locuitori ai municipiului Săcele, judeţul Braşov. Pe numele a 2 de persoane au fost emise mandate de aducere, acestea urmând a fi aduse la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov în vederea audierii.

În cauză au fost emise 180 de citaţii pentru audierea unor persoane, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov  şi Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice.

Procurorii au beneficiat de sprijinul Direcției de Operațiuni Speciale a Inspectoratului General al Poliției Române.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: