BrasovTV.com

ADOF Brasov

Energie verde pentru copiii de la Centrul de Reabilitare Școalră din Brădet. Mai multe panouri colectoare de căldură vor asigura apa caldă pentru activitățile de hidroterapie. Utilizarea unor astfel de sisteme va ajuta centrul să facă o economie considerabilă la consumul de energie.

Aproximativ 70 de voluntari au început să confecţioneze şi să monteze, la Complexul de Reabilitare Şcolară Brădet, patru colectoare solare. „ Construim colectoare solare pentru încălzirea apei menajere cu energie regenrabilă. Noi fiind o asociație de mediu încercăm să creăm infrastructură care să ne ajute să protejăm și mediul  dar să îmbinăm cu un element social ” a declarat Tea Ciolacu, președintele Asociației Viitor Plus.Colectoarele solare vor fi folosite pentru producerea apei calde necesare activităţii de hidroterapie de la Centrul de Recuperare pentru Copiii cu Handicap din cadrul complexului. „Mai avem trei panouri instalate. Noi estimăm că facem o economie de 2 MW pe perioada de vară. Panourile au fost achiziționate cu ajutorul voluntarilor din Marea Britanie și Irlanda, două de la Cheltenham College și unul de la School Aid România din Irlanda ” a declarat Adrian Diac, director Complexul de Reabilitare Şcolară Brădet.Inițiativa de a achiziționa și instalare a colectoarelor a aparținut conducerii complexului de reabilitare școlară. „ Îi felicit și observ că se poate din partea conducerilor din centre, să se implementeze asemenea proiecte și rămân cu un gust amar la gândul că Direcția noastră  de Protecția a Copilului nu răspunde solicitărilor și nu sprijină în totalitate acești șefi de centre ” a declarat Andi Kadas, președintele Comisiei de Sănătate din Consiliul Județean Brașov.

Montarea efectiva a panourilor a durat 4 ore. Colectoarele solare vor reduce cheltuielile pentru energia electrică și a combustibilului solid necesare pentru încălzirea apei.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: