11
Joi, Aug

Sănătate

     Majoritatea informațiilor pe care le primim sunt percepute cu ajutorul vederii.  Cu toții știm că ochii sunt oglinda sufletului, dar nu numai, ochii sunt oglinda corpului nostru, deoarece starea emoțională sau de sănătate având implicație directă asupra aspectului acestora. Continuăm așadar, cu o serie de aspecte fascinante legate de ochii noștri.  

Știați, de exemplu, că mușchii ochilor sunt cei mai puternici mușchi din organism? Mușchii externi ai ochilor se contractă constant pentru a reajusta poziția ochilor atunci când capul este în mișcare, și în special în timpul somnului în faza REM. Acești mușchi obosesc însă, și au nevoie de repaus la fiecare oră.

Corneea, pe de altă parte este singurul țesut din organism care nu are nevoie de sânge. Aceasta este esențială pentru vedere și prezența vaselor de sânge ar influența acest aspect. Corneea primește oxigen și nutrienți prin intemediul filmului lacrimal la exterior și de la umoarea apoasă în interior.

Cu toții avem un punct în care nu vedem nimic. Se numește pata oarbă. Lumina intră în ochi trecând prin pupilă și ajunge la retina care este situată în partea din spate a ochiului. Retina este căptușită cu proteine sensibile la lumină, care transmit informațiile nervului optic, iar apoi ajung la creier. Problema este că nervul optic se termină chiar în zona retinei, fapt ce creează o zonă numită pata oarbă. Petele oarbe ale fiecărui ochi sunt alinitate simetric, așadar în majoritatea cazurilor câmpurile vizuale ale ochilor se întrepătrund, tocmai pentru a compensa această zonă.

Un alt lucru deosebit de interesant este faptul că lumina care intră în ochi este constant controlată. Pupila își modifică mărimea în funcție de cantitatea de lumină din mediul ambient. Irisul este cel care de fapt este responsabil de acest proces.

Ochii sunt atât de fascinanți și uimesc prin complexitatea lor. Știați că, amprentele au 40 de puncte caracteristice, în timp ce irisul are 256, și tocmai de aceea scanările retiniene au devenit prioritare atunci când vine vorba de securitate? Sau că 80 % din ceea ce învățăm pe parcursul vieții se întâmplă datorită vederii? Suntem în măsură să reținem atât de multe informații datorită acestui simț, și de exemplu, persoanele care din diferite motive își pierd vederea pe parcursul vieții, ei tot visează imaginile acumulate în trecut.

Ochii, au devenit oglinda Best Optic, unde noi, profesioniștii suntem fascinați de unicitatea lor.

Ai încredere. Vezi cu ochii tăi.

Best Optic RED Vlahuță

B-dul Alexandru Vlahuţă nr. 61
Telefon/Fax: +40 268 313 199 
Mobil: +40 733 024 793
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 

Best Optic RED Uranus

Str. Uranus nr. 12, Parter
Telefon/Fax: +40 268 322 920
Mobil: +40 733 417 999
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 

Best Optic BLUE Centru Civic

Str. B-dul 15 NOIEMBRIE nr.69
Mobil:  +40 787 523 524

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: