07
Mar, Dec

www.ele.ro

Sănătate

     O gustare sau o masă uşoară, dar plină de nutrienţi, îţi va susţine nivelul de energie de care ai nevoie atunci când mergi la sală. Încearcă să mănânci cu o oră, două înainte să faci efort. Nutriţioniştii recomandă sursele de carbohidraţi complecşi şi proteinele. Evită mâncărurile grase sau cele care conţin multe fibre – necesită mai multă energie din partea organismului pentru a fi digerate şi te împiedică să te antrenezi la capacitatea maximă.

Iată, deci, cinci gustări recomandate înainte de a merge la sală:

1. Curmale - Cu 30 de minute înainte de sală mănâncă 3-4 curmale – acestea îţi vor da energia necesară unei sesiuni intense de antrenament şi vei simţi că tocmai ai mâncat bomboane! Pline de calciu, potasiu şi cupru, curmalele sunt foarte indicate în cazul extenuării fizice, aşa că nu ezita să le consumi şi după sală.

2. O omletă cu legume şi pâine prăjită - Dacă îţi place să alergi sau să mergi la sală dimineaţa este foarte important să nu sari peste micul dejun. Ouăle sunt o gustare perfectă înainte de sală, sunt uşoare şi conţin multe proteine. Dacă adaugi legumele tale preferate vei beneficia şi de carbohidraţi complecşi, vitamine şi minerale. Ai grijă să nu pui prea multă brânză în omletă pentru că atunci se va digera mai greu. Dacă vrei să te bucuri de un boost de energie adaugă şi două felii de pâine integrală.

3. O banană cu unt de arahide - Combinaţia câştigătoare pentru cea mai bună gustare înainte de sală constă în alăturarea carbohidraţilor şi a proteinelor. Astfel, alimentele se vor digera uşor, nu vei avea senzaţia de greaţă sau crampe musculare. O banană cu puţin unt de arahide te va ajuta să-ţi lucrezi masa musculară şi îţi va da energia de care ai nevoie.

4. Fulgi de ovăz cu iaurt grecesc - Ovăzul îţi oferă carbohidraţi pentru energie, iar iaurtul este o combinaţie excelentă de grăsimi şi proteine. Combină un pahar de iaurt grecesc cu fulgi de ovăz, miere de albine şi scorţişoară. Lasă-le în frigider peste seară, dimineaţa adaugă nuci şi fructe proaspete sau confiate.

5. Morcovi şi humus - Stai departe de alimentele prea acide, picate sau grase pentru a evita orice neplăcere pentru stomac în timpul antrenamentului. O alegere inspirată? Morcovii cruzi (conţin carbohidraţi simpli care îţi dau energie) şi humus.

SURSA: csid.ro


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: