07
Joi, Dec

Autoritățile locale și centrale, prezente în Poiana Brașov

National

Apropierea sezonului rece a pus în alertă autoritățile. Probleme prin care trece turismul românesc au fost dezbătute în Poiana Brașov, chiar în prezența ministrului Turismului.

Mai mult, în acestă perioadă, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului a înființat un comandament de iarnă. Totul prentru prevenirea situațiilor care pot pune în pericol viața turiștilor și a celor care-și petrec sărbătorile la munte.

Zeci de agenți economici din județul Brașov și nu numai și-au exprimat nemulțumirile în ceea ce privește domeniul în care-și desfășoară activitatea. Infrastructura rutieră dă mari bătăi de cap atât hotelierilor, cât și turiștilor. Agenții economici au primit sfaturi și recomandări de la specialiști. Criza de personal din domeniul hotelier a fost una dintre principalele probleme dezbătute.

 „Resursa umană este o problemă gravă în orice domeniu. Cu atât mai mult în turism, unde salariile nu sunt atât de mari. În acest sens am realizat un centru de învățământ în turism, destinat în primul rând persoanelor care doresc să se recalifice. Totodată, avem un memorandum semnat cu statul portughez, în așa fel încât din luna ianuarie a anului viitor vom organiza întâlniri, iar o echipă din România se va deplasa la școala de turism din Portugalia, pentru a demara acest proiect, a declarat ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre.

Întâlnirea din Poiana Brașov a avut rol de consiliere, mediere și informare. Turiștii, dar și agenții economici au fost informați asupra drepturilor pe care le au.

 „Le recomand să acceseze doar serviciile unităților autorizate și care funcționează în mod legal, să nu plătească nicio sumă de bani, fără un document legal din care să reiasă pentru ce s-a achitat suma respectivă, iar în cazul în care apar orice fel de suspiciuni să se adreseze instituției noastre. Tocmai pentru asta am înființat acest comandament de iarnă, a menționat Sorin Susanu, comisar șef al Comisariatului Regional penrtu Protecția Consumatorului.

Autoritățile au luat, deja, primele măsuri pentru o intervenție cât mai promptă în momentul producerii unui incident pe pârtie.

 „Am luat în calcul înființarea unui punct de lucru al Ambulanței în Poiana Brașov, ca să venim în întâmpinarea celor care vor suferi accidente pe pârtie. Ne dorim să avem o colaborare cu Primăria, care să ne pună la dispoziție un spațiu și să avem o Ambulanță care să fie disponibilă 24 de ore din 24”, a precizat prefectul Brașovului, Marian Rasaliu.

În sezonul de iarnă 2016/2017, peste 2,2 milioane de turiști au folosit instalațiile de transport pe cablu din Poiana Brașov. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: