21
Joi, Sep

Sport

A mai rămas o singură zi până când Erik Gulacsi va pleca în expediția de pe Aconcagua. Bagajele sunt făcute iar puștiul de doar 12 ani, căruia îi place să privească lumea de sus, este extrem de nerăbdător. „M-am antrenat în fiecare week-end și chiar și în timpul săptămânii, atunci când timpul mi-a permis. Cred că sunt pregătit pentru această nouă provocare și abia aștept ziua de 11 ianuarie”, ne-a declarat Erik.

Brașoveanul va pleca mâine spre America de Sud unde va ataca vârful Aconcagua. Rocker-ul brașovean își dorește să ajugă la 6962 de metri altitudine și să privească lumea de sus.

După ce au cucerit vârfurile din țară Erick Gulacsi, împreună cu tatăl său, au plecat în Caucaz. Cei doi au reușit să ajungă pe vârful Elbrus, la 5642 de metri altitudine, iar Erik a stabilit astfel un nou record european de vârstă la băieți.

Acum Erik se pregătește să treacă la următorul nivel. Împreună cu tatăl său au ales să atace cel mai înalt vârf din afara Asiei. Cei doi vor merge în Anzii Cordilieri unde vor încerca să cucerească vârful Aconcagua cu o înălțime de 6962 de metri. Chiar dacă nu va fi o ascensiune foarte tehnică, Aconcagua fiind în mare un munte de tracking, expediția din Anzi nu va fi una ușoară, cei doi brașoveni urmând să petreacă nu mai puțin de 15 zile pe munte prin tabere de aclimatizare.

Chiar dacă a atins cerul cu mână și a urcat deasupra norilor, Erik este un puști cu picoarele pe pământ. Îi place să asculte muzică rock și să se joace pe calculator și încearcă să se împartă între marea sa pasiune și școală, pe care nu o neglijează.

Cei doi brașoveni, Erik și Bela Gulacsi au bagajele făcute și mâine vor pleca în cea mai mare aventură a vieții lor. Redacția brasovtv.com vă ține pumnii strânși. Succes băieți!

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: