11
Joi, Aug

Politic

Politicienii brașoveni, profesori pentru o zi. Aceștia le explică studenților, din perspectiva lor, tot ce ar trebui să știe despre relația cu Uniunea Europeană. 

Tinerii pot afla care este importanța României în actualul context european, cum ne influențează politica Uniunii Europene și cum ar trebui să reacționeze politicienii la solicitările comisarilor europeni. Astăzi a fost rândul purtătorului de cuvânt al Partidului Național Liberal Brașov, Aurelian Danu.

Întreaga acțiune face parte din proiectul Jean Monnet, realizat de Comisia Europeană, cu scopul de a dezvolta învățământul și cercetarea academică din domeniul integrării europene. La Brașov, proiectul se desfășoară la Facultatea de Științe Economice și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității Transilvania. Aici funcționează un Centru de Excelență.

 „Preocuparea acestui Centru de Excelență este studierea provocărilor și a perspectivelor integrării economice europene în țările Europei de Sud Est. În cadrul acestui proiect noi derulăm seminarii săptămânale cu tema integrării economice europene, care au ca scop invitarea unor personalități din afară, a menționat Ileana Tache, coordonatorul Centrului de Excelență Jean Monnet.  

„Viitorul Uniunii Europene este reprezentat de tineri. Am venit să țin această prelegere referitor la Agenda Europa 2020, în care agricultura ecologică, protecția mediului, dezvoltarea programelor educaționale, orientarea școlară și profesională a tinerilor, politica educațională, toate trebuie restructurate din temelii”, a precizat și Aurelian Danu, purtătorul de cuvânt al PNL Brașov.

Născut în 1888, în Franța, Jean Monnet este unul dintre întemeietorii Uniunii Europene. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: