02
Joi, Mai

Economic

Banca Mondială rămâne partenerul de încredere al Primăriei Brașov. Reprezentanții instituției economice au luat parte la ședința de plen de astăzi și au prezentat proiectele pe care le vor susține împreună cu municipalitatea.

Primăria va încheia un contract de asistență tehnică cu Banca Mondială. Experiența și credibilitatea instituției vor ajuta municipalitatea să acceseze mai ușor fonduri europene pentru diferite proiecte. Sunt vizate investiții în infrastructura rutieră, dar și în educație sau sănătate.

Reprezentanții biroului de la Banca Mondială au venit aici la Brașov. Noi colaborăm și am făcut-o și în alte etape, cu biroul de la București al Băncii Mondiale. Ați văzut, planul de mobilitate și accesibilitate urbană este un document elaborat împreună cu experții instituției. Municipalitatea va lucra cu Banca Mondială pe toate proiectele care vor fi derulate atât în oraș, cât și în zona metropolitană”, a declarat primarul Brașovului, George Scripcaru.

Lucrăm, prin Ministerul de Finanțe, cu ministere de linie. Noi, în particular lucrăm cu Ministerul Dezvoltării Regionale. Am avut cu ei mai multe contracte de asistență tehnică. Dar, la Brașov avem o oportunitate unică să lucrăm direct la nivel local, fără intermediari, cu beneficiarul. Brașovul are un potențial economic uriaș”, a precizat Marcel Ionescu Heroiu, expert senior dezvoltare urbană al Băncii Mondiale.

 De curând, Banca Mondială a anunțat că va sprijini construirea autostrăzii Ploiești - Brașov.  

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: