13
Lun, Mai

Economic

 

     Mercedes-Benz România recheamă în service 1.449 de mașini, prin trei campanii. Cele mai multe rechemări vizeză modelele A Class, B Class, CLA, C Class, E Class și GLC.

Anunțul a fost făcut de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor.

 

În cazul autovehiculelor A Class, B Class, CLA, C Class, E Class şi GLC, Daimler a constatat faptul că la anumite autoturisme limitatorul curentului de pornire ar putea fi suprasolicitat la procedura de pornire.

 

„În cazul în care demaratorul este blocat, ca urmare a unei defecţiuni survenite anterior şi, în acest stadiu au fost efectuate tentative de pornire mai multe şi/sau mai lungi, în consecinţă limitatorul curentului de pornire ar putea fi suprasolicitat electric şi s-ar supraîncălzi. În cel mai rău caz, componentele din jur s-ar putea aprinde şi ar izbucni un incendiu”, se arată în document.

 

În cazul acestei campanii de rechemare în service sunt vizate 1.295 autovehicule.

 

     Totodată, vor fi rechemate în service și 147 de automobile Smart, pentru că s-ar putea prelungi treptat cursa manetei frânei de mână, în urma acționării, ca urmare a slăbirii piuliței de reglare a cablului tirant.

 

„În cazul în care s-ar prelungi cursa manetei frânei de mână, este posibil ca frâna de parcare să nu exercite forţa necesară pentru a asigura autovehiculul în toate situaţiile", menţionează sursa citată, scrie Agerpres.

 

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: