06
Lun, Mai

Brasov TV

Social

Lispa căldurii și a apei calde din centrele de plasament au mobilizat autoritățile județene. Președintele Consiliului Județean Brașov a mers în control la Centrul de la Timiș pentru a vedea în ce condiții sunt ținuți copiii în prag de iarnă. A cerut măsuri urgente. Se pare că astfel de lipsuri se înregistrează și în alte centre de plasament.

Controlul a fost efectuat la solicitarea conducerii Centrului de Plasamnet Timiș. Din echipa de control a mai făcut parte și președintele Comisiei de Sănătate din Consiliul Județean, Andi Kadas. La centrul din Timiș nu există căldură și nici apă caldă. Toate aceste probleme au fost consemnate în registrul de control și s-a cerut rezolvarea urgentă a lor.  „ Înțeleg că cei care vorbesc deranjează. Din acest motiv am luat această decizie, ca împreună cu reprezentanți din cadrul Direcției de Sănătate să facem toate aceste evaluări, fiindcă sunt amenințați o parte dintre ei și atunci își acceptă soarta, până în momentul care ajung la o astfel de situație critică ” a declarat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea.

 

Probleme sunt și în alte centre de plasament din județ. Tocmai din acest motiv la Consiliul Județean au fost convocați toți reprezentanții centrelor. La finalul discuțiilor s-a luat decizia înființării unor comisii mixte care să facă o evaluare în toate orfelinatele  din județ și să găsească soluțiile optime.


Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: