02
Joi, Mai

Foto: brasovtv.com

Social

Sărăcia la Codlea va fi eradicată în următorii trei ani. Familiile de romi vor fi integrate în societate cu ajutorul fondurilor europene. Peste 500 de persoane din cartierul Mălin, care trăiesc la limita sărăciei, vor avea o viață mai bună.

Asta prevede proiectul care are o valoare de peste 18 milioane de lei și va deveni realitate până în 2020, cu fonduri nerambursabile.

Sărăcia este la ea acasă în cartierul Mălin. Cele aproape 2.000 de suflete își duc viața de pe o zi pe alta. Cei mai mulți supraviețuiesc doar cu ajutorul social. Proiectul european „Muncă, Asumare, Legalitate pentru Integrare și Nediscriminare” ar trebui să le ofere un trai mai bun persoanelor defavorizate.

Lipsa curentului, a proprietăților intabulate și a canalizării sunt cele mai mari probleme cu care se confruntă persoanele din cartierul Mălin. Acestea vor fi consiliate atât profesional, cât și social de experți în domeniu.

Combaterea abandonului școlar și eradicarea analfabetismului sunt alte două obiective ale proiectului. Tot cu bani de la Uniunea Europeană vor fi renovate și igienizate 150 de locuințe din cartierul Mălin.

Articole sugerate

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: