04
Lun, Mar

Social

Ai domiciliul stabilt de cinci ani și ai adus pe lume primul copil? Primăria te plătește cu 2.500 de lei. Nu este glumă. Se întâmplă în realitate.

Și chiar în județul nostru, la Ghimbav. Creșterea natalității și implicit a sporului natural sunt obiectivele proiectului votat în Consiliul Local la finalul lui iulie.Pentru a obține banii de la Primărie, părinții trebuie să înregistreze în acte copilul în cel mult 30 de zile de la venirea pe lume.

Până acum au fost șase cereri, iar două persoane au primit, deja, cei 2.500 de lei. Prima a fost chiar doamna Nicoleta. A rămas plăcut surprinsă de decizia autorităților locale. Pentru acest proiect a fost alocată, până la finalul anului, suma de 100.000 lei. Idee a aparținut majorității PNL din Consiliul Local.  

În primul rând ne dorim să compensăm această dezvoltare industrială foarte puternică prin creșterea numărului de locuitori și printr-un spor natural pozitiv. În plus, ne propunem să încurajăm familiile să aibă copii. Și în anii viitori vom continua acest proiect, care sper să aducă bucurie și să ajute tinerii din Ghimbav care vor să-și întemeieze o familie”, a declarat viceprimarul din Ghimbav, Ionel Fliundra.

Și tinerii căsătoriți vor primi de la Primăria Ghimbav 1.500 de lei. Condiția este aceeași. Măcar un membru al familiei să aibă domiciliul stabil de cel puțin cinci ani în localitate. 

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: