13
Sâm, Aug

Social

     A început evaluarea de toamnă. Vorbim despre evaluarea inspectorilor școlari generali, care se desfășoară la fiecare sfârșit de an școlar. Evaluarea vizează întreaga activitate a șefilor de inspectorate. Această verificare a început în mai multe județe din țară, iar în zilele următoare va ajunge și la Brașov

     Inspectorii şcolari generali trebuie să răspundă de calitatea muncii lor în faţa comisiilor de la București. Ministerul Educaţiei a început evaluarea inspectorilor şcolari generali, într-o primă fază în judeţele Suceava, Olt, Mureş, Bacău şi Sibiu. Toți inspectorii din țară vor fi evaluați, inclusiv conducerea Inspectoratului Școlar al Județului Brașov. ,, În fiecare an instituțiile școlare sunt evaluate de către instituția națională, de către Ministerul Educației. Este o activitate curentă, se evaluează activitatea instituției coordonatoare și firesc activitatea inspectorului general care este omul de referință al acestei instituții, este omul de referință în echipa inspectoratului. ,, a declarat Vasilica Diaconu, Inspector Școlar General Adjunct, ISJ Brașov.

     Până acum, aceste evaluări naţionale se făceau în birourile ministerului, pe baza unor rapoarte de autoevaluare a inspectorilor şcolari generali şi toată lumea primea un calificativ. Echipele verifică mai multe componente ale activităţii unui inspector şcolar general: de la asigurarea calităţii financiare, până la managementul educaţional. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: