05
Dum, Mai

Social

Peste o treime dintre români ar lua credit pentru cumpărarea unei locuinţe, iar un procent aproape similar s-ar îndatora pentru achiziţionarea unei maşini, relevă o cercetare de piaţă realizată de MillwardBrown la solicitarea recuperatorului de creanţe Kruk.

Studiul cu denumirea 'Datorii á la Europa' realizat în şapte ţări, între care şi România, a prilejuit reliefarea unor aspecte care ţin de specificul fiecărei ţări, în ceea ce priveşte abordarea problemei datoriilor, a cunoştinţelor financiare ale populaţiei respective şi nu în ultimul rând, a motivelor pentru care oamenii accesează un credit.

Întrebaţi pentru ce ar intenţiona să facă un împrumut, românii, într-o proporţie cumulată de 64%, ar lua un credit fie pentru cumpărarea unei locuinţe, 36% dintre respondenţi, iar 28% pentru renovarea locuinţei. La polul opus, spaniolii, în proporţie de 16% ar lua un credit pentru achiziţia unei locuinţe şi, în proporţie de 7% ar lua un credit pentru renovarea locuinţei.

 

În ceea ce priveşte intenţia de accesare a unui credit pentru cumpărarea unei maşini, liderii clasamentului sunt italieni, cu 46%, urmaşi de spanioli, 43% dintre cei intervievaţi. Pe de altă parte şi românii, în proporţie de 33% şi germanii (37%) ar luat un credit pentru cumpărarea unei maşini. În cele mai multe cazuri respondenţii intenţionau să ia un credit pentru casă, fie cumpărare sau renovare sau pentru maşină.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: