27
Sâm, Apr

Social

O situație greu de imaginat pentru mulți dintre noi , dar o realitate zilnică pentru cei aflați în situații de criză. Ei au nevoie de ajutorul nostru. Este vorba despre o familie din Bran, județul Brașov.

Șase copilași împreună cu mama și bunica lor trăiesc în condiții de neimaginat. Pe platoul Reginei Maria, se află  locul pe care ei îl numesc  “ acasă”. Din nefericire, aici nu au nici grup  sanitar , micuții nu au acces  la apă , nici pentru a prepara mâncare, nici pentru a-și face igiena personală în fiecare zi. De asemenea nu au încălzire sau paturi suficiente de dormit.

Singura persoană care întreține familia este bunica pensionară. Doamna Emilia  in varsta de 56  ani a încercat de multe ori să se angajeze , dar deseori primește refuz. Totuși , se descurcă cum poate- vinde ocazional la piață fructe sau legume de sezon.  Cu toții aduc zilnic apă de la un izvor din apropiere. În ochii lor putem citi disperare dar și speranța în ziua de mâine .

"Ne descurcăm așa cum putem. Îi iubesc pe toți în mod egal. Nu am renunțat și nici nu aș renunța vreodată la ei. Așa săraci cum suntem ne bucurăm unul de celălalt. Este mai greu cu banii, cu mâncarea și cu hainele pentru ei. Aș vrea să fac mai mult dar deocamdată așa este situația noastră...Cel mai greu ne este iarna. Toți ne dorim  să avem o locuință în care să încăpem , să nu ne mai fie frig și să avem o baie. "ne-a spus Dida, mama copiilor 

"Îmi doresc mult de tot să ajung doctoriță dar nu prea îmi place la școală. Foarte mulți râd de mine că nu am haine, papuci sau telefon. Îmi iubesc mult familia și nu o să îmi părăsesc niciodată frații și mama. Este puțin mai greu când ești sărac.."ne-a spus una dintre fetițe 

Din motiv că familia se află în acestă situație precară, bebelușului de numai  9 luni, îi lipsește hrana necesară  zi de zi , scutece dar și hăinuțe.

Această familie are mare nevoie de alimente, de haine pentru fetițe și băieți (4-12 ani), încălțăminte(4-12 ani) , rechizite , produse pentru spălat și igienă personală. Cei care vor să îi ajute sunt rugați să îi contacteze la numărul de telefon - 0740 827 829 . 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: