27
Sâm, Apr

Social

     Ministerul Sănătăţii a pus în dezbatere publică proiectul de lege privind vaccinarea.

Înscrierea copiilor și tinerilor într-o colectivitate de învăţământ se va face numai după prezentarea documentelor care atestă efectuarea vaccinărilor obligatorii. Aceasta este una dintre principalele prevederi inclusă în proiectul legii vaccinării. „În vederea asigurării dreptului la sănătate şi la educaţie al tuturor copiilor şi tinerilor, garantate de stat, înscrierea acestora într-o colectivitate de învăţământ se va face numai după prezentarea documentelor care atestă efectuarea vaccinărilor obligatorii sau a unei scheme de recuperare pe care să o realizeze în termen de un an', se precizează în expunerea de motive.

            Prin proiectul de lege sunt stabilite atribuţiile şi responsabilităţile tuturor factorilor implicaţi în procesul de realizare a activităţilor de vaccinare, instituţii publice şi societate civilă.

            Iniţiatorii proiectului susţin că se are în vedere creşterea acoperirii vaccinale pentru toate tipurile de vaccinuri incluse în Programul Naţional de Vaccinare, astfel încât să se asigure un status imun corespunzător al copiilor împotriva principalelor boli prevenibile prin vaccinare, precum şi conştientizarea părinţilor sau reprezentanţilor legali ai acestora privind beneficiile vaccinării, siguranţa, calitatea şi reacţiile adverse posibile în caz de vaccinare.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: