27
Sâm, Apr

Brasov TV

Social

              Trecerea de pietoni inteligentă s-a mutat pe Bulevardul Saturn. Iniţial, trebuia montată pe strada Independenţei, unde au şi început lucrările de amenajare, apoi s-a propus mutarea pe strada 13 Decembrie, locaţie abandonată. Acum însă autoritățile au început instalarea sistemului pe Bulevardul Saturn, iar în câteva zile, trecerea de pietoni inteligentă va fi funcțională.

                La începutul anului trecut, după ce în Braşov s-au produs mai multe accidente de circulație mortale pe trecerile de pietoni, autorităţile au început să caute soluţii pentru rezolvarea problemelor din trafic. În primă fază, au fost montate limitatoare de viteză, apoi a început un program de semaforizare a trecerilor de pietoni. Firma care asigură iluminatul public în oraş a venit cu propunerea testării unei „zebre inteligente” cu senzori de mişcare, sistem de avertizare luminoasă în asfalt şi corpuri de iluminat la mare înălţime.

                Locația inițială a fost stabilită în altă parte a orașului unde s-au produs mai multe accidente mortale. În urma evaluării situației și a traficului s-a luat însă altă decizie. „ Această trecere de pietoni ar fi trebuit să fie, inițial, montată pe strada Independenței. După discuțiile cu poliția rutieră s-a luat decizia ca acolo să se instaleze o trecere de pietoni, semaforizată cu buton. Este un proiect finanțat de firma cu care municipalitatea are contract ’’ a declarat Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Municipiului Brașov.



                Brașovenii spun că soluția propusă de autorități este una foarte bună, mai ales că trecerea de pietoni este una intens folosită. Trecerea de pietoni inteligentă se află după de staţia RAT „Cometei”, de la Complexul Mic, pe sensul de mers dinspre Gemenii spre capătul de linie „Saturn”. După ce instalarea senzorilor va fi finalizată, zebra va fi monitorizată de către autorități. Dacă se va dovedi că sistemul este bun, atunci el va fi montat și la alte zone din oraș.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: