27
Sâm, Apr

Brasov TV

Social

     Cum salvăm sportul românesc? Este întrebarea la care autoritățile încearcă să găsească un răspuns. La inițiativa Universității Transilvania, oficiali din Ministerul Tineretului și Sportului au venit la Braşov pentru a discuta o nouă strategie de salvare a acestui domeniu. În urma dezbaterii s-au conturat câteva idei, care ar putea reprezenta cheia succesului.

                Printre invitații de seamă prezenți la Brașov s-au numărat ministrul Sportului și Tineretului, Marius Dunca, și președintele Comitetului Olimpic Sportiv Român, Mihai Covaliu. Aceștia au atras atenția asupra faptului că este nevoie urgentă de o strategie clară  pentru a salva sportul românesc, fie că vorbim de cel de performanță sau nu. „ Dacă facem o analiză și o radiografie clară, observăm că mai jos de atâta nu se poate. Este un moment T0, când sportul românesc trebuie restartat. Acest lucru se poate face numai prin dezbatere, prin comunicare, prin colaborare. Am constituit la nivel de guvern, Consiliul Național al Mișcării Sportive, unde am implicat toți factorii decizionali  ’’. a declarat Marius Dunca, ministrul Sportului și Tineretului.

                Din Consiliul Național fac parte Ministerul Dezvoltării, Ministerul Sănătății, Ministerul Educației, cel al Muncii, reprezentanți ai Curții de Cconturi, președintele Camerei de Comerț și Industrie, dar și reprezentanți ai presei. Scopul acestui organism este acela de a dezbate situația actuală a sportului românesc și, evident, de a găsi soluții concrete. În viziunea ministrului Marius Dunca, consiliul trebuie să redea sportului, gloria de altă dată. „ Avem nevoie de o armonizare a legislației pentru a facilita investițiile în sport, pentru a ne apropia oamenii care vor să investească în sport și care recunosc beneficiile pe care sportul le are în viața de zi cu zi, dar mai ales în economia per ansamblu a societății în care noi trăim ’’. a declarat Mihai Covaliu, președinte COSR.

                Oficialii români vor să copieze exact ceea ce fac vecinii României, care acordă o mare atenție sportului de orice fel. Rezultatele nu vor întârzia să apară, dacă autorităţile se vor implica mai mult.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: