28
Sâm, Mai

Social

Instabilitatea legislativă și procedurile birocratice de la nivel central încetinesc sau, mai grav, blochează proiectele de anvergură din Râșnov.

Aceasta este principala problemă cu care se confruntă administrația publică locală în derularea investițiilor de mare interes pentru comunitate. În multe cazuri, pentru proiectele scoase la licitație, fie nu se depun oferte, fie nu se răspunde anunțurilor de participare lansate de autoritățile contractante.

Primarul orașului Râșnov, Liviu Butnariu, trage un semnal de alarmă și afirmă că lipsa de interes a factorilor implicați de la nivel central blochează, practic, dezvoltarea comunități.

Firmele care ar trebui să contracteze lucrări fie se plâng că nu mai au forță de muncă, fie aleg să nu se implice în proiectele care nu atrag un profit considerabil. Această situație neplăcută pune în pericol finalizarea unor lucrări ample de infrastructură din Râșnov, printre care se numără reabilitarea Cetății, modernizarea iluminatului public și extinderea sistemului de alimentare cu apă din oraș. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: