28
Sâm, Mai

Eveniment

Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe avertizări meteo cod galben de ninsoare pentru zonele de munte. Avertizările sunt valabile până astăzi, 13 octombrie,  la ora 13:45 

A început de ieri să cadă câte un fulg...și nu a mai stat. Ploile s-au transformat în lapoviță și ninsoare la munte. La altitudini mai mari de 1100 de metri s-a așternut și primul strat de zăpadă. 
În Masivul Postăvaru lapovița s-a transformat în această dimineață în ninsoare. La Harghita Băi zăpada măsoară deja 10 centimetri iar în În Pasul Prislop , care face legătura între Maramureş şi Moldova, stratul de zăpadă a ajuns la 30 de centimetri iar trecerea s-a făcut cu mare greutate pentru mașinile neechipate corespunzător. 
 La altitudini de peste 1000 m, se va semnala ninsoare însoțită de vânt, cu viteze la rafală de 65-70 km/h, care va determina scăderea vizibilității sub 100 m. Iată și zonele unde încă mai ninge la această oră:
JUD. BUZAU: Zona de munte;
JUD PRAHOVA: Zona de munte;
JUD. ARGES: Zona de munte;
JUD. DAMBOVITA: Zona de munte
Poliția rutieră trage atenția șoferilor să nu plece cu mașinile neechipate la drum și să respecte regulile de circulație pentru a se evita accidentele în trafic. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: