19
Joi, Mai

Eveniment

     Miercuri începe deratizarea pe domeniul public în Brașov. Primele vizate sunt platformele de gunoi, subsolurile blocurilor și parcurile. Municipalitatea le cere și celor care dețin proprietăți private să înceapă campaniile de deratizare. 

     Deratizarea se va face în perioada 12-17 octombrie. Pentru ca activităţile de deratizare efectuate de Municipalitate să fie eficiente, acestea trebuie să fie însoţite de acţiuni similare și din partea brașovenilor pe proprietăţile lor. ,, S-ar putea ca aceasta să fie ultima campanie de deratizare. Oricum, campaniile de dezinsecție de deparatizare și deratizare, putem spune că au avut succes pentru că s-a observat în urma monitorizărilor, că a scăzut numărul, atât în rândul șoarecilor, șobolanilor a insectelor sau căpușelor. Putem să spunem că Brașovul a fost, din acest punct de vedere un oraș protejat în acest an. ,, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.

     Autoritățile locale fac apel către toți cei care dețin animale de companie să fie foarte atenți. În cazul în care animalele vor intra în contact cu substanțele folosite la deratizare, antidotul este vitamina K.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: