28
Joi, Mar

ZOO Brașov

Eveniment

     Grădina Zoologică din Brașov va avea două exemplare de feline foarte rare. Este vorba despre doi leoparzi ai zăpezilor. Doar la Grădina Zoologică din București mai poate fi întâlnită o astfel de specie. În total, în lume, ar mai exista doar 6 mii de exemplare. 

     Grădina Zoologică va oferi, de la sfârșitul acestei luni, o nouă atracţie vizitatorilor: o pereche de leoparzi ai zăpezilor, aduşi la finele săptămânii trecute de la un parc zoologic din Port Lympne, un orăşel din apropierea Londrei. ,, Cele două exemplare au fost aduse de la o grădină zoologică din Marea Britanie, transportul a durat două zile. Au sosit la noi în data de 28 septembrie și vor fi expuse după perioada de carantină, noi vrem pe data de 23 octombrie, când sărbătorim și Ziua Internațională a Leopardului Zăpezilor. ,, a declarat Alin Pânzaru, directorul Grădinii Zoologice Brașov.

     Acum cei doi leoparzi sunt feriți de ochii vizitatorilor. ,, Perioada de carantină este perioada în care animalele se aclimatizează cu noile spații, își revin de pe urma transportului, care a durat două zile, destul de mult.  Mai vorbim și de aclimatizarea cu îngrijitorii, cu noile modalități de hrană și cu tot ceea ce înseamnă pentru ele nou față de vechiul adăpost. ,,  a completat șeful Serviciului pentru Protecția Animalelor din cadrul Grădinii Zoologice Brașov, Roger Rois.

      Leopardul zăpezilor este un mamifer prădător mare care trăieşte în regiunile muntoase din Asia Centrală. Aspectul fizic al leopardului zăpezilor se caracterizează printr-un corp lung, slab şi flexibil, labe relativ mici, un cap nu de dimensiuni modeste şi o coadă foarte lungă.  Blana este de culoare cenuşie-deschis, cu pete negre  în formă de inel. Experţii susţin că în prezent ar mai exista între 4.000-6.000 exemplare în sălbăticie, dintre care cele mai multe trăiesc în Tibet.
 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: