15
Lun, Apr

Eveniment

     Meteorologii au emis o informare de caniculă și disconfort termic, pentru partea de sud a țării, valabilă timp de trei zile.

De vineri până duminică vremea va deveni caniculară în sudul şi sud-estul ţării. În cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei şi Dobrogei şi în sudul Moldovei, în orele amiezilor, se vor înregistra local temperaturi maxime de 35...36 de grade, izolat 37 de grade în Lunca Dunării.

Disconfortul termic va fi accentuat îndeosebi în zonele de câmpie (cu precădere în Câmpia Română), iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și, posibil, va depăși uşor pragul critic de 80 de unităţi.

    Vineri și sâmbătă, nuanțele de roșu deasupra țării noastre se accentuează, ceea ce înseamnă transport sporit de mase de aer cald dinspre sud și, în consecință, o încălzire a vremii. Aria de caniculă, redusă vineri, se extinde în weekend în sudul și sud-estul țării, când maximele locale vor fi de 35-36 de grade.

     Duminică, în partea de nord-vest a țării începe un proces de răcorire a vremii care aduce regimul termic în limite normale, în vestul, centrul și nordul țării, iar de luni și în restul teritoriului. Schimbarea înseamnă și ploi, însă acestea vor ocoli sudul și sud-estul țării.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: