24
Mie, Apr

sursa foto: rador.ro

Eveniment

Serbările de iarnă programate pentru sfârşitul acestei săptămâni în şcoli, grădiniţe şi licee ar putea fi anulate.

Asta pentru respectarea zilelor de doliu naţional, după decesul Regelui Mihai I. „La Inspectoratul Şcolar Județean Brașov s-a primit o recomandare, de la Ministerul Învățământului, pentru respectarea zilelor de doliu naţional stabilite pentru 14, 15 și 16 decembrie. Nu ni se impune nimic, este doar o recomandare pe care, la rândul nostru, am transmis-o unităților de învățământ din județul Brașov”, a explicat, pentru BrașovTV.com, inspectorul școlar general al I.Ș.J. Brașov, Ion Negrilă.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al regelui Mihai va fi adus în ţară, miercuri, 13 decembrie, la ora 11.00, iar în 16 decembrie, la ora 12.30, va avea loc slujba de înmormântare la Catedrala Patriarhală. În aceeaşi zi, la ora 18.45, va avea loc slujba de îngropare, la Curtea de Argeş. Guvernul a aprobat instituirea a trei zile de doliu naţional, în 14, 15 şi 16 decembrie.

Potrivit legii, în zilele de doliu naţional, instituţiile şi autorităţile publice centrale şi locale sunt obligate să arboreze în bernă drapelul României şi drapelul Uniunii Europene.

 

De asemenea, posturile naţionale de radio şi televiziune, dar şi instituţiile de cultură trebuie să îşi adapteze programul, iar toate manifestările culturale, artistice şi sportive programate pentru zilele de doliu sunt amânate.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: