19
Vin, Apr

sursa foto: sptfm.ro

Eveniment

Fără Cristina Neagu și Eliza Buceschi, menajate, și cu o echipă presărată cu numeroase rezerve, România a pierdut disputa cu Franța, care avea nevoie de victorie, scor 17-26.

Jucătoarele lui Ambros Martin au început partida bine și au condus cu 2-0 după primele șase minute. Treptat însă, Franța a mărit turația și a pus stăpânire pe joc.

Depășite clar pe faza defensivă, româncele au fost conduse pe toată durata primei reprizei. Franțuzoaicele aveau la pauză un avantaj de 10 goluri, scor 17-7.

Deși meciul nu a avut miză pentru românce, acestea au fost impulsionate la pauză de Ambros Martin, vizibil nemulțumit de evoluția elevelor sale din prima repriză.

Astfel, în repriza secundă, fetele noastre au avut o evoluție ceva mai solidă și au reușit să neutralizeze cu mai multă eficiență atacurile adversarelor, având un procentaj mai ridicat în ofensivă.

Partida s-a încheiat cu victoria Franței, scor 26-17, dar România s-a calificat în optimi de pe primul loc și va întâlni Cehia în optimile Mondialului din Germania. Meciul se va disputa pe 10 sau 11 decembrie la Leipzig, data și ora urmând să fie stabilite după încheierea tuturor meciurilor din grupe.

 

Invitată a emisiunii Exclusiv, de la Brașov TV, Mariana Târcă, antrenor emerit, întrebată ce adversară și-ar dori pentru România în optimile Mondialului, a răspuns: Cehia. Și așa este! Amănunte găsiți aici


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: