19
Vin, Apr

Brasov TV

Eveniment

Vechiul Pasaj Fartec intră în conservare pe termen nelimitat. Din cauza problemelor descoperite la structura de rezistență, constructorul a luat decizia să închidă șantierul și să renunțe la contractul de reabilitare. Termenul inițial de finalizare era luna septembrie 2017.

Anul acesta, s-a lucrat foarte puţin la reabilitarea pasajului din cauza unor probleme de ordin tehnic. Mai exact, unele degradări descoperite la grinzi, care nu au fost incluse în proiectul tehnic. Din acest motiv, constructorul a ajuns la concluzia că nu poate duce mai departe proiectul. „ Pe perioada cât lucrările sunt în conservare  se vor face expertizele necesare, astfel încât din primăvară de când se mai încălzește, să înceapă lucrările de consolidare ” a declarat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov.

Edilii au semnat deja contractul de expertiză. Acesta ar trebui să fie definitivat până în luna februarie. Abia atunci se va putea relua procedura de selecţie a unui nou constructor. În prezent, traficul rutier se desfăşoară pe câte o bandă pe sens pe noul pasaj.

 

Până acum, s-au definitivat doar 40% din lucrări, consolidat pilonii pasajului și una dintre margini şi s-a decopertat suprastructura podului. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: