29
Vin, Mar

sursa foto: opantaneiro.com.br

Eveniment

Clipe de groază, în centrul Bucureștiului, pentru o minoră de 16 ani din comuna Ormeniș. Fata locuia cu bunica și cu o verișoară, mama fiind plecată la muncă în străinătate.

În urmă cu câteva săptămâni, copila a intrat în dialog, prin intermediul unei rețele de socializare, cu un tânăr din București. După câteva zile, acesta a decis să vină la Brașov, să o cunoască personal pe fata de 16 ani, în condițiile unei relații mai vechi de prietenie cu verișoara acesteia, o tânără de 18 ani. În locuința minorei din Ormeniș, bucureșteanul a asistat la o ceartă între copilă și bunica ei, moment prielnic pentru a-i propune fetei să-l însoțească în Capitală. Bărbatul a părăsit județul Brașov, iar minora, încurajată de verișoara ei, a acceptat propunerea. După câteva zile, bărbatul a trimis la Brașov un șofer, cu o mașină de lux, pentru a le duce pe cele două fete în București. Ajunse în locuința inculpatului, pentru minora de 16 ani a început calvarul. „Bărbatul i-a propus fetei să întrețină relații sexuale, dar aceasta a refuzat. A lovit-o cu pumnul, a amenințat-o cu un cuțit de bucătărie, pe care l-a pus sub pernă, și a constrâns-o să întrețină relații sexuale cu el. Ulterior, i-a scos cartela din telefon pentru a-i anula, practic, orice legătură cu exteriorul și a continuat să întrețină relații sexuale cu fata. În acest timp, mama minorei s-a întors în țară, anunțată de bunică, și a încercat să-și găsească fata. Femeia a primit mesaje telefonice prin care bucureșteanul îi cerea suma de 200 de lei, dacă mai vrea să-și vadă fata”, a explicat, în exclusivitate pentru BrașovTV.com, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul pentru Minori și Familie din Brașov, Daniel-George Dancă. 

Îngrozită, mama i-a cerut ajutorul unei prietene din București. Aceasta din urmă s-a întâlnit cu inculpatul care i-a cerut și acesteia bani. Femeia nu a cedat presiunilor și a reușit să o ia pe minoră și să o trimită la Brașov.

Polițiștii și procurorii au intrat pe fir, iar principalul suspect a fost reținut și arestat, pentru 30 de zile, sub acuzațiile de viol și șantaj, cu respectarea prezumției de nevinovăție, dar a contestat decizia de a se emite mandat. Până să fie prins, susțin surse judiciare, bărbatul i-ar fi spus fetei, în mai multe rânduri: „Aș fi putut să câștig mulți bani cu tine, dar…”.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: