25
Joi, Apr

Eveniment

Naţionala de handbal feminin a României a învins, astăzi, la Trier, reprezentativa Paraguay, cu scorul de 29-17 (16-7), în primul meci din grupa A a Campionatului Mondial. 

Pentru România au marcat Florianu 5 goluri, Udriştoiu 4, Neagu 3, Pintea 3, Popa 3, Geiger 2, Elisei Ardean 2, Berbece 2, Tătar 2, Dragut 1, Buceschi 1, Laslo 1. În poartă, Iulia Dumanska a avut 11 intervenţii reuşite, iar Denisa Dedu 6. De la Paraguay s-a remarcat Fiore Canata Morinigo, cu 7 goluri, anunță News.ro.

Ambros Martin şi-a permis să ruleze lotul în partida câştigată la pas de handbalistele sale, care au obţinut lejer primele două puncte în grupă.

Programul în continuare al partidelor în grupa A, la Trier, este: Slovenia – România, Angola – Franţa, Paraguay – Spania (3 decembrie); Franţa – Paraguay, România – Spania, Slovenia – Angola (5 dcembrie), România – Angola, Spania – Franţa, Paraguay – Slovenia (7 decembrie) şi Angola – Paraguay, Spania – Slovenia, Franţa – România (8 decembrie).

Tricolorele s-au calificat, în iunie, după o dublă cu Austria, pentru a 23-a oară consecutiv la Campionatul Mondial, fiind singura echipă din lume care a bifat toate ediţiile. Obiectivul echipei României, care a fost anunţat de FR Handbal, este clasarea pe unul din locurile 1-8.

După disputarea meciurilor din grupe, primele patru se vor califica în optimile de finală, fază din care se va juca eliminatoriu până la medalii.

Campioana mondială en-titre este Norvegia, care a mai cucerit medalia de aur în 1999 şi 2011.

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: