29
Vin, Mar

Eveniment

Vremea se va menţine, astăzi, în general închisã, iar regimul termic va fi caracterizat de valori mult mai ridicate decât normalul datei în sud și sud-est şi apropiate de mediile climatologice în restul ţãrii.

Ploile vor fi în extindere ca arie şi vor deveni moderate cantitativ în sudul, estul şi centrul teritoriului, unde se vor cumula în medie 15...25 l/mp. În nordul şi vestul Moldovei, de la orele serii, vor predomina ninsorile, iar în Maramureş şi Transilvania vor fi precipitaţii mixte. La munte, pe parcursul zilei vor fi precipitaţii sub formã de ploaie, lapoviţã şi ninsoare şi izolat se va produce polei, apoi va ninge mai consistent în special în zona Carpaţilor Orientali. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 şi 13 grade, mai ridicate în Dobrogea, pânã la 17 grade; minimele vor fi cuprinse între -2 grade în nord-vest şi 10...12 grade pe litoral. Temporar se va forma ceaţã.

Vremea se va menţine, sâmbătă, în general închisã, cu precipitaţii în cea mai mare parte a ţãrii şi va fi în rãcire în special în nord şi nord-est. În Muntenia şi Dobrogea va ploua şi local se vor cumula peste 15...20 l/mp, în Oltenia şi sudul Moldovei vor fi mai ales ploi, iar în Banat, Crişana, Maramureş şi Transilvania se vor semnala local precipitaţii mixte; în nordul şi centrul Moldovei, dar şi la munte vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare în est şi în sud-est, precum şi în zona montanã înaltã. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 grade în nordul Moldovei şi 11...12 grade pe litoral, iar cele minime vor fi de la -4 grade în estul Transilvaniei pânã la 6...7 în sudul Dobrogei.

Vremea va fi închisã, duminică, şi vor fi precipitaţii cu caracter temporar în toatã ţara. În estul Olteniei, în Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei va ploua, iar în restul teritoriului vor fi precipitaţii sub formã de lapoviţã şi ninsoare, local mai însemnate cantitativ şi cu depunere de strat de zãpadã. La munte va ninge, mai consistent în Carpaţii Occidentali şi nordul Carpaţilor Orientali. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în zona montanã înaltã şi în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 12 grade, uşor mai ridicate în deltã şi pe litoral, iar cele minime în general între -3 şi 6 grade, potrivit antena3.ro.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: