18
Joi, Apr

Foto: Brașov TV

Eveniment

VIDEO: BrașovTV.com

Autoritățile au fost luate, deja, prin surprindere chiar de la prima zăpadă din acest sezon, în ciuda faptului că meteorologii au anunțat încă din week-end că vom avea parte de ninsori abundente la munte.

Deși ninge de doar câteva ore în Brașov, pe unele drumuri din județ deja se circulă în condiții grele, de iarnă.

Un cititor brasovtv.com ne-a trimis câteva filmulețe în care se vede clar că pe unele drumuri, firma Consal, care se ocupă de deszăpezire, nu a intervenit cu absolut nici un utilaj. Este vorba despre drumurile județene 103A și 103B , care fac legătura între  Brașov – Târlungeni și Budila - Teliu.

Drumul este înghețat, iar pe carosabil s-a așternut un strat de aproape 10 de centimetri de zăpadă. Se circulă din ce în ce mai greu. Dar mereu se întâmpla așa ceva în această zonă. Nu se deszăpezește pe aici. Nu se vede nicio urmă de lamă, nimic”, ne-a declarat un participant la trafic.

Autoritățile vin cu explicații greu de înțeles. Șefa Serviciului Administrare Drumuri și Poduri din Consiliul Județean Brașov , Carmen Silvia Bran, a menționat pentru Brașov TV: „Nu sunt în măsură să vă dau un răspuns. Este un responsabil de contract, firma Consal, vicepreședintele Consiliului Județean (n.r. Adrian Gabor), EI TREBUIE SĂ RĂSPUNDĂ”.

Răspunsul a venit și de la vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Gabor: Consider că nu se impunea intervenția utilajelor până acum, pământul e cald, stratul de zăpadă măsoară doi centimetri! Au trecut doar două mașini prin zonă, am fost acolo”. Asta deși zona este destul de circulată. Cu toate acestea, după ce Brașov TV a semnalat care sunt problemele pe drumurile județene,  vicepreședintele CJ Brașov susține că: “Într-o jumătate de oră vor ajunge utilajele și în acea zonă”.

Deși este cod portocaliu de ninsori abundente și viscol, Gabor spune că abia de la 1 decembrie vor fi scoase toate cele 26 de utilajele în teren. “Eu țin la banul public”, a conchis Adrian Gabor. Ne întrebăm noi, oare, la siguranța și sănătatea șoferilor din județul Brașov se gândește cineva? Până vom obține un răspuns, vă recomandăm să fiți precauți.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: