25
Joi, Apr

Eveniment

Majoritatea românilor sunt nemulţumiţi de calitatea serviciilor de taximetrie, dar nu sunt de acord să plătească mai mult pentru o cursă de taxi, chiar dacă asta ar însemna un grad mai mare de confort.

Asta în condiţiile în care o treime dintre români iau taxiul de câteva ori pe an, arată un studiu efectuat de compania de cercetare de piaţă 4Service Group România, scrie News.ro.

97,2% dintre cei care au călătorit cu taximetrul spun că au avut probleme, potrivit studiului 4Service. Cu toate acestea, 72% dintre români nu ar fi de acord cu mărirea tarifului unei curse de taxi, nici dacă asta ar însemna servicii mai bune şi maşini mai confortabile.

Majoritatea problemelor reclamate de clienţi sunt legate de atitudinea şi lipsa de politeţe a şoferilor, precum şi de maşinile vechi, murdare şi foarte uzate. În plus, un client din patru s-a confruntat cel puţin o dată cu situația în care şoferul de taxi i-a cerut să nu folosească aparatul de taxat. În plus, 11,8% dintre români spun că şoferul a refuzat cursa, din diferite motive, cele mai multe fiind legate de lungimea traseului.

Potrivit studiului, 26,5% dintre români iau un taxi de câteva ori pe lună şi doar 15% dintre respondenţi apelează la un taxi de mai multe ori pe săptămână, scrie News.ro.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: