23
Mar, Apr

sursa foto: twitter.com

Eveniment

UPDATE

În urma calculelor făcute de angajații Penitenciarului Codlea, niciun deținut nu va pleca mai repede din închisoarea din Codlea în urma ordinului emis de ministrul de Interne, ordin prin care recursul compensatoriu ia în calcul și zilele petrecute de condamnați în aresturi cu condiții improprii. Calculele vor fi refăcute, zilnic, pentru a se stabili dacă există sau nu vreun condamnat care trebuie să fie pus în libertate mai devreme. 

Deţinuţii vor pleca şi mai repede din închisori. Se ia în calcul, de astăzi, şi arestul în condiţii improprii. Ordinul ministrului de Interne cu privire la aresturile improprii a fost publicat în Monitorul Oficial, iar toate calculele se reface pentru a fi avute în vedere zilele petrecute în detenţie în condiţii improprii în aresturi, afirmă reprezentanții Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

,,De ieri, angajaţii penitenciarelor au reluat calculul executării pedepselor de către deţinuţii aflaţi în custodie, având în vedere că a fost publicat ordinul ministrului de Interne (nr. 140/2017) prin care se stabilesc aresturile de poliţie care au condiţii improprii. Având în vedere că acest ordin apare cu aproape o lună întârziere de la aplicarea legii recursului compensatoriu (19 octombrie 2017), toate calculele vor trebui refăcute pentru a fi avute în vedere zilele petrecute în detenţie în condiţii improprii în aresturi. Ceea ce înseamnă că pot apărea şi alte erori de sistem şi că, cel mai probabil, vor fi cazuri de deţinuţi care ar fi trebuit deja puşi în libertate în perioada 19 octombrie - 17 noiembrie 2017”, se spune într-un comunicat al F.N.S.A.N.P.

Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Codlea, Liviu Matache, a explicat: ,,Ordinul a ajuns în această dimineață la Penitenciarul Codlea, la ora 7.52. Directorul închisorii l-a analizat, a pus rezoluție și se fac calcule. Se așteaptă însă, de la București, și metodologia de aplicare a ordinului”, a explicat, pentru BrașovTV.com, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Codlea, Liviu Matache.   

Din Penitenciarul Codlea, de la momentul introducerii legii recursului compensatoriu, au fost eliberați, până astăzi, 55 de deținuți. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: