28
Joi, Mar

sursa foto: ARHIVA

Eveniment

Publicația, destinată tuturor locuitorilor orașului Ghimbav, a asigurat, de-a lungul timpului, o informare corectă a cetățenilor, fără parti-pris-uri. Se pare însă, că adevărul deranjează. Și deranjează atât de tare, încât este ignorată chiar legea.

După ce zile, săptămâni și luni în șir, doar cu subiecte de interes major, viceprimarul Ghimbavului, Ionel Fliundra, i-a informat pe locuitorii orașului cu privire la teme importante pentru comunitate, s-a trezit cu o notificare cum că, nu mai are voie să folosească marca GAZETA DE GHIMBAV. Asta pe motiv că, încă din 2015, i-ar aparține Unității Administrativ-Teritoriale Ghimbav care însă, nu a utilizat-o niciodată! Mai mult, marca a fost folosită din 2011 și nimeni nu s-a gândit să o revendice. Contactat telefonic pentru un punct de vedere, primarul Ghimbavului, Dorel Toma, nu a răspuns la telefonul mobil, în ciuda apelurilor repetate.

Pentru lămurirea situației cu privire la regimul de utilizare în cazul unei mărcii, reporterii BrașovTV.com au consultat un avocat. „Este o lege specială care reglementează aceste aspecte, Legea nr. 84 din 1998, republicată. În cazul de față marca a fost utilizată din 2011 și înregistrată abia în iunie 2015, fiind solicitată înregistrarea de către o persoană care, în realitate, nu a utilizat-o”.

În consecință, viceprimarul Ghimbavului, Ionel Fliundra, va accesa căile conferite de lege pentru soluționarea situației. Până atunci însă, Fliundra le-a adresat, pe o rețea de socializare, un mesaj tuturor ghimbășenilor:  

Bună ziua tuturor, oriunde v-ați afla,
Clica din vârful Primăriei, deranjată de lucrurile spuse pe nume de-a lungul celor 6 ANI de existență ai Gazetei de Ghimbav, 6 ani în care Dvs., cetățenii Ghimbavului, ați fost informați despre tot ce înseamnă comunitatea noastră, de la performanțele în sport, în educație, în cultură, culte, dar și de “PERFORMANȚELE” celor care conduc, azi, Primăria, cei care au folosit în interes propriu bugete peste bugete și aici aș dori să-l citez pe un domn de la Curtea de Conturi care spunea că
,,jaf mai mare ca la Ghimbav nu s-a făcut nicăieri în județul Brașov, a înregistrat marca “DĂUNĂTOARE” lor.
Nu continui mai mult despre cei care aplică, în continuare, politica pumnului în gură, dar pot spune că adresa din imaginea de mai jos m-a convins despre această politică. Adică, dl. primar Toma Dorel a înregistrat la O.S.I.M. numele GAZETA DE GHIMBAV interzicându-mi să mai folosesc numele de Gazeta de Ghimbav atât pentru ziarul nostru, ziarul ghimbășenilor, cât și numele contului meu de Facebook. Mă întreb acum, sau îi întreb pe cei care au gândit această înregistrare, de ce mi-au trimis adresa doar acum, când ei au înregistrat acest nume în 05 iunie 2015 ??
A fi mereu în contact cu Dvs. nu înseamnă doar un nume, pentru că nu o să poată mereu și mereu să înregistreze nume de ziare! Vom găsi soluția ca să primiți informațiile cu alt nume de ziar, editat tot de mine și echipa mea, până când legea va da verdictul cu privire la cine a înființat această Gazetă și acest nume - Gazeta de Ghimbav.
Voi contacta avocatul, iar până la o soluționarea situației voi încerca să înlocuiesc o literă, o silabă.. pe contul meu de Facebook.
Aștept cu interes părerile dumneavoastră. 
Cu respect, al dumneavoastră Ionel Fliundra
.

Art. 48 din Legea nr. 84/1998
(1)Titularul unei mărci anterioare, care cu știință a tolerat într-o perioadă neîntreruptă de 5 ani folosirea unei mărci ulterior înregistrate, nu poate să ceară anularea și nici să se opună folosirii mărcii ulterioare pentru produsele si serviciile pentru care această marcă ulterioară a fost folosită, în afară de cazul în care înregistrarea mărcii ulterioare a fost cerută cu rea-credință. 
(2)În cazul prevăzut la alin. (1), titularul mărcii ulterior înregistrate nu se poate opune folosirii mărcii anterioare, deși aceasta din urmă nu mai poate fi invocată împotriva mărcii ulterioare
.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: